Reforma d’un pis a Sants

Lloc: Sants, Barcelona

Data: 2019

Superficie: 56 m2

Tipología: Rehabilitació/Autoconstrucció

Sistemes constructius: Arrebossats de terra

Fase: Construït

Arquitecte: Elisabetta Carnevalle / Avel·li Hernandez

Aquest pis en la segona i última planta d’un edifici de principi de segle, en el barri de Sants, s’obre cap a un gran i tranquil pati de mançana i els seus arbres. L’hem reformat amb dos objectius : guanyar confort i qualitat de l’espai. Hem creat un únic espai diàfan, amb una gran cuina americana delimitada per un sòl de pissarra natural.

La taula i les superficies de treball són de marbre no polit.Hem obert el fals sostre deixant les bigues de fusta a la vista, i hem creat un altell que acull el llit, un petit escriptori i una zona amb armaris.

Dues finestres zenitals aporten llum i ventilació creuada.Una escala de tipus japonès amb esglaons compensats permet estalviar espai, i està integrada en un moble de pi massís que acull un escriptori, una llibreria i dues bicicletes.Els nous arrebossats de terra regulen la humitat en el lavabo, on la caixa de vidre de la dutxa funciona com una llanterna per a il·luminar el pis de nit.