RE-TRULLÀS: DISSENY COL·LABORATIU I AUTOCONSTRUCCIÓ

Lloc: Passatge Trullàs, Poble Nou, Barcelona

Data: 2021

Superficie: 32/53 m2

Tipología: Autoconstrucció / Disseny col·laboratiu / Participació

Sistemes constructius: Superadobe, Arrebossats de calç, encaixos de fusta, Yakisugilla, trasdossat de fusta

Fase: Construït

Arquitecte: De Mans a Terra + Albert Perez Palos

Reforma d’espai de nit a un habitatge col·lectiu a través de la implantació d’una peça El projecte de RE-TRULLÀS va tenir una durada d’un any i va consistir en tot un procés d’anàlisis i disseny col·laboratiu a través de sessions amb tres entitats diferents que participen de l’espai.


L’anàlisi va tenir una durada de 3 mesos i es van donar a terme 12 sessions. El procés va tenir una part racional/analítica i una part sensorial per la qual vam anul·lar certs sentits per poder desenvolupar els altres. D’aquí van sortir una sèrie de necessitats i oportunitats que passaran a transformar-se en propostes a la fase de disseny. Aquesta fase va consistir en una primera part propositiva i una segona en la qual vam jerarquitzar les idees per decidir quines intervencions tenien prioritat.


Com a resultat d’aquesta part de disseny es va decidir realitzar dues intervencions, una coberta de fusta cremada i una jardinera de superadobe i arrebossats de calç. Aquestes intervencions es van dur a terme a través de dos tallers oberts de tres dies cadascú on les veïnes i persones interessades a aprendre les tècniques proposades podien participar en el procés de construcció.

Procés constructiu