Tallers de cúpules geodèsiques canya (arundo donax) i nusos de PLA

L’àcid polílàctic (PLA) és un material biodegradable derivat del midó de diferents espècies vegetals que mitjançant la impressió 3D permetre generar millers de formes que podem dissenyar perquè s’adapten a les nostres necessitats de la millor manera possible.

Nosaltres ens hem decantat per combinar aquesta tecnologia amb altres materials naturals no processats com pot ser la canya i així poder construir estructures efímeres. D’aquesta manera obtenim el millor de cada material, ja que aprofita un recurs natural fàcil d’aconseguir i una tecnologia que es pot adaptar a ell al mil·límetre. A més a més l’arundo donax és una espècie invasora pel que la seva recol·lecció és bona per controlar la seva reproducció.

Com a resultat d’això hem dissenyat aquest sistema de nusos que permetran l’aplicació de canyes d’uns 25 mm de secció per aconseguir el muntatge de cúpules geodèsiques de fins a 7 metres de diàmetre.

OPCIÓ 1: Fes-t’ho tu mateixa

Pots descarregar-te els nusos en format STL del nostre web: www.arundodome.wordpress.com juntament amb un senzill manual. Si disposes d’impressora 3D, un canyissar a la vora i uns colla d’amigues en un parell de tardes pots fer-te tu mateixa la geodèsica!

OPCIÓ 2: Encarrega’ns els nusos

Si no disposes d’impressora 3D, pots encarregar-nos els nusos. Nosaltres els imprimirem amb les nostres impressores 3D o amb extrusors de plàstic reciclat, en funció de la disponibilitat del material i de les teves preferencies.

OPCIÓ 3: Compra un kit sencer

Si ho desitges pots comprar-nos un kit sencer de la Geodèsica V3 de la mida que necessitis (màxim 7m de diàmetre) amb tots els nusos impresos, les canyes preparades i tallades a mida i tots els ferratges. En el cas que decideixis encarregar tu d’aquesta tasca. Recomanem que a l’recol·lectar les canyes, aquestes no siguin tallades directament sinó arrencades per evitar que altres animals puguin ferir-se amb elles.

OPCIÓ 4: T’ho muntem nosaltres

Si el que desitges és encarregar-nos un muntatge tant sigui per un temps (lloguer de la geodèsica) com permanent, no dubtis en contactar amb nosaltres i el farem un pressupost a mida.
S’aplicaran descomptes per quantitat de cúpules i segons la durada del lloguer. La duració dels lloguers és totalment personalitzable i el temps de muntatge i desmuntatge variarà segons el
projecte.