Tallers per a nenxs

Creiem que el coneixement de l’entorn és una forma d’educació i creixement, i portem un parell d’anys fent tallers infantils on compartim amb els infants un acostament als materials que ens envolten i explorem la possibilitat de construir amb ells.

I si donàrem un cop d’ull als castells de sorra? Fa mil·lennis que els éssers humans construeixen amb terra a la majoria de les regions del món i, per suposat, també a Catalunya amb les tècniques de la tàpia i de la tova.Però, com pot un munt de terra transformar-se en un mur sòlid, estètic i estable?
Amb un enfocament interactiu i sensible, descobrirem la terra com a matèria, la seva expressivitat i les potencialitats d’aquest material sostenible en la construcció passada i futura.

En els tallers es realitzan diversos tipos d’experiències:

_ La terra i les sensacions: descobriment sensorial de la matèria. Escoltem la terra amb tots els nostres sentits i aprenem a entendre les seves qualitats.

_ Com funciona la terra?: Viatge al centre de la matèria. Una sèrie d’experiències sorprenents per a descobrir les dinàmiques físiques i químiques al voltant de la terra.

_ De la naturalesa a la construcció: construïm el nostre petit bloc de tàpia / els nostres adobes. Gràcies a les dinàmiques que hem après en el segon mòdul, transformarem amb les nostres mans la terra en un bloc sòlid, llest per a construir!

També oferim la possibilitat d’adaptar el taller a les necessitats o propostes dels usuaris, amb un procés col·laboratiu..

En les diferents experiències realitzades la rebuda ha estat molt bona: les nenes i nens han pogut entendre i experimentar amb un material tan proper com és la terra, i cada taller els ha permès acostar-se a la construcció tradicional i relacionar-se d’una manera diferent amb l’entorn.